Back

Explorează excelența în educație la liceul nostru!

Johann-Wolfgang-von-Goethe
Colegiul German Goethe oferă o gamă variată de profiluri care răspund intereselor și aptitudinilor fiecărui elev, pregătindu-i pentru carierele dorite și pentru continuarea studiilor la un nivel academic înalt, atât în țară, cât și în străinătate. Profesorii noștri sunt specialiști dedicați, cu o vastă experiență, care își aduc contribuția la formarea generațiilor viitoare utilizând strategii didactice moderne, adaptat contextului social contemporan.
Fiecare clasă de liceu are un profil specific, astfel:
  • o clasă cu profil real, specializarea  matematică – informatică, limba germană maternă
  • o clasă profil uman, specializarea filologie, limba germană maternă
  • o clasă profil real, specializarea matematică – informatică, limba germană maternă, curriculum special german
  • o clase profil uman, specializarea științe sociale, limba germană maternă, curriculum special german
Elevii de la clasele speciale învață după un curriculum specific german, cu profesori din Germania la disciplinele matematică, istorie, germană și finalizează liceul cu diplomă de bacalaureat german și diplomă de bacalaureat românesc.
Johann-Wolfgang-von-Goethe
La liceu elevii studiază pe baza curriculum-ului în vigoare la nivel național, în limba germană maternă, profesorii adaptându-și demersurile didactice în funcție de specificul școlii și de nevoile elevilor. Elevii de la clasele speciale învață după un curriculum adaptat celui din Germania, land-ul Baden-Württemberg și stabilit în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania cu privire la colaborarea în domeniul şcolar, semnat la Bucureşti la 15 martie 1996, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/1999.
  • Clasele a IX-a și a X-a învață în intervalul 12:30 – 19:00
  • Clasele a XI-a și a XII-a învață în intervalul 7:30 – 14:20
Johann-Wolfgang-von-Goethe
Liceul nostru dispune de laboratoare și resurse moderne, care facilitează demersurile didactice și oferă elevilor un mediu de învățare relevant și interactiv. Fiecare profil beneficiază de activități educative adaptate și bine structurate, care sprijină elevii în atingerea propriilor obiective academice.
Johann-Wolfgang-von-Goethe
Absolvenții liceului nostru sunt pregătiți să devină liderii de mâine, având la bază o educație solidă și competențele necesare pentru a excela în domeniul ales. Fie că își continuă studiile la universități de prestigiu din țară sau din străinătate, fie că se lansează în cariere de succes, elevii noștri pleacă din liceu cu încredere și pregătirea necesară pentru a-și construi viitorul pe măsura visurilor lor. La sfârșitul studiilor, toți absolvenții colegiului primesc din partea Ministerului Educației din România Certificatul de competență profesională lingvistică (pentru limba germană), iar din partea statului german – Certificatul Deutsches Sprachdiplom / DSD, de tip I sau II, în funcție de profilul absolvit.

Împletim munca serioasă cu activități creative oferind celor mici multiple oportunități de dezvoltare

WhatsApp Image 2023-11-15 at 10.14.17
WhatsApp Image 2023-11-15 at 10.14.18 (2)
WhatsApp Image 2023-11-15 at 10.14.20
WhatsApp Image 2023-11-15 at 10.14.16 (2)