Back

 

O zi din viața unui licean este plină de provocări, dar și de oportunități de învățare și dezvoltare personală.

 

Programul unui elev de liceu poate fi destul de solicitant, dar este structurat în așa fel încât să ofere posibilități de învățare și dezvoltare în diverse domenii. În cadrul colegiului nostru elevii beneficiază de o gama variată de materii care acoperă interesele lor în mai multe domenii: științe exacte, dar și latura umanistică și artistica deopotrivă. Un plus îl constituie faptul că în Colegiul German Goethe majoritatea materiilor sunt predate în limba germană.

 

Acest aspect aduce numeroase avantaje elevilor. Predarea în limba germană le oferă oportunitatea de a explora cultura și civilizația Germaniei, ceea ce le deschide noi orizonturi, le dezvoltă principii și abilități specifice și le poate stimula cu siguranță, curiozitatea.

Învățarea limbii germane poate să deschidă și mai multe uși în ceea ce privește studiile superioare. Iată de ce zilele din viața unui licean din Colegiul German Goethe se „complică” și mai mult când intervine pregătirea pentru DSD.

 

Un loc important în ziua unui licean îl ocupa profesorii. Profesorii noștri joacă un rol decisiv în dezvoltarea și succesul elevilor lor. Mentorii noștri nu doar predau materii, ci ne și încurajează să ne dezvoltăm abilitățile și talentele.

 

Nu este întotdeauna ușor sa faci față zilnic programului solicitant și ambițios al liceului nostru, dar elevii sunt deschiși și comunicativi, creând împreună cu profesorii un mediu de învățare plăcut și colaborativ.

 

În concluzie, o zi din viața unui licean al Colegiul German Goethe este plină de provocări dar și de oportunități al căror scop final este pregătirea noastră pentru studiile superioare și pentru o viața, așa cum ne-o dorim.

 

                                                                 Ioana Gherghiceanu cls. a XI-a D